Draag je vaak oorbellen en heb je stinkende oorlellen? Zo kom je ervanaf!

Als je vaak oorbellen draagt, kunnen je oorlellen gaan stinken

Draag je vaak oorbellen? Dan heb je vast weleens die vieze kazige geur geroken als je je oorbellen uitdeed en langs je oorlellen wreef. Oorkaas, noemen ze het in Amerika. We zijn niet van plan dit onsmakelijke woord over te nemen, maar willen dit fenomeen wel graag aanpakken. En zo doe je het!

Stinkende oorlellen en oorbellen

De vieze grijsachtige smurrie die zich rondom je oorbellen kunnen ophopen – zeker als je ze al lang in hebt – kan voor een vieze geur zorgen. Niet zo gek, als je je bedenkt dat het een combinatie is van dode huidellen, vet en haar- en beautyproducten. Als je je oorbellen niet regelmatig even uit je oren haalt en schoonmaakt, hoopt het vuil zich op rondom je oorbellen en blijft het achter op je oorlellen. Het resultaat? De nare geur die we eerder omschreven. En hoe langer je er niets aan doet, hoe erger de geur kan worden.

Oren reinigen

Zo, genoeg over de geur. Wat kun je eraan doen? Het is eigenlijk vrij simpel. Net zoals je lichaam af en toe gescrubd moet worden om van dode huidcellen af te komen, moet je hetzelfde met je oorlellen doen. Haal als eerste al je oorbellen uit je oren en laat je oren even ademen. Maak je oorlellen daarna schoon met milde zeep en een zacht washandje. Scrub daarna de voor- en achterkant van je oorlellen met een milde scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen. Je zou je oren daarna kunnen insmeren met een milde bodylotion. Gebruik overigens geen scrub en bodylotion als je oorlellen geïrriteerd zijn.

Oorbellen schoonmaken

Ieder mens snapt dat je je stinkende, vuile oorbellen niet zomaar weer in je oren kunt steken. Tijd om ook die sieraden te wassen. Je kunt de oorbellen gewoon schoonmaken met een klein beetje afwasmiddel. Zijn je sieraden echter ook verkleurd? Dan kun je ze op de volgende manieren schoonmaken. Succes!

Lees ook: Lifehack! Zo haal je sieraden makkelijk uit de knoop

Bron: Little Things | Beeld: Unsplash, Ellieelien