3 manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan

stinkende prullenbak
Drie oplossingen voor een stinkende prullenbak

Je kent het wel, die kenmerkende geur van een vuilnisbak. Alles behalve prettig, natuurlijk! Helaas ontkom je er niet aan, want je moet toch ergens je vuilnis kwijt. Als het goed is verdwijnt de geur zodra je de vuilniszak eruit haalt, maar het kan voorkomen dat je prullenbak op een gegeven moment net zo erg stinkt zonder vuilniszak als met. Als dat zo is, volg dan een van de volgende tips tegen een stinkende prullenbak op.

Je hebt de meeste materialen al in huis.

Methode 1: Kranten

Pak een paar kranten en leg deze in lagen op de bodem van de stinkende prullenbak. De kranten zullen vieze, stinkende vloeistoffen opvangen en daarmee ook de lucht een beetje absorberen. Na gebruik kun je de vieze kranten gewoon weggooien, waardoor de prullenbak schoon blijft en je hem niet iedere keer helemaal hoeft te poetsen.

Methode 2: Droogtrommeldoekjes

De lekker ruikende doekjes die je normaal gesproken in de droger doet, kun je ook in de prullenbak doen. Leg één drogerdoekje in de stinkende prullenbak en je zult geen last meer hebben van nare geurtjes. Je kunt ook een beetje wasverzachter op een keukenpapiertje doen en die in de prullenbak leggen.

Methode 3: Geurzakje

Je kent wel van die geurzakjes die je in je kast legt om het lekker te doen ruiken. Je hoeft geen geld te verspillen aan dure zakjes voor de prullenbak, want je kunt prima zelf eentje maken! Neem een koffiefilter en vul deze met baking soda. Knoop de filter dicht met een beetje flosdraad en leg het zakje in de stinkende prullenbak. De baking soda neemt vieze geurtjes op waardoor je er geen last meer van hebt!

Lees ook: Stop met het kopen van deze 6 goedkope keukenspullen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Tips en Weetjes