Tandpasta op je kleding gemorst? Zo verwijder je de vlek!

tandpastavlek

Zonder het gebruik van de wasmachine

Heb je een ongelukje gehad tijdens het poetsen van je tanden en zit er nu een vlek in je trui, broek of shirt? Geen zorgen, we hebben allemaal wel eens zo’n moment gehad. Gelukkig zijn er eenvoudige en effectieve manieren om tandpastavlekken uit je favoriete kledingstukken te verwijderen. 

Deppen, deppen en nog eens deppen

Allereerst is het belangrijk om snel te handelen nadat de tandpasta op je kleding terecht is gekomen. Zoek naar een scherp voorwerp waarmee je de substantie van je kleding af kunt schrapen, denk bijvoorbeeld aan een mes. Zorg er koste wat het kost voor dat je niet in de vlek begint te wrijven, om te voorkomen dat deze zich verspreidt en groter wordt.

Maak vervolgens een zachte doek vochtig met warm water en dep deze voorzichtig op de vlek. Voor de meer hardnekkige vlekken kun je ook een mengsel van wasmiddel en warm water gebruiken. Door snel te reageren en deze eenvoudige stappen op te volgen, kun je het verschil maken tussen een verpeste of een vlekkeloze outfit.

Olijfolie mengsel

Wat ook goed kan werken om een vervelende tandpastavlek uit kleding te verwijderen, is het gebruik van olijfolie. Ja, je leest het goed. Doe een scheutje afwasmiddel, koud water en een kleine hoeveelheid olijfolie in een glas. Wees voorzichtig met de hoeveelheid olie, want een teveel hieraan kan het kledingstuk juist beschadigen. Breng dit mengsel aan op de vlek en laat het enkele minuten intrekken. Daarna spoel je het kledingstuk af et voilà: het is weer als nieuw!

Azijn en water

Natuurazijn staat bekend als effectieve vlekverwijderaar, en kan ook van pas komen bij het weghalen van tandpastavlekken op kleding. Maak een oplossing van 2/3 deel water en 1/3 deel azijn. Breng deze oplossing aan op de tandpastavlek en laat het een tijdje inwerken. Vervolgens kun je het vocht opdeppen met een schone, droge doek. Spoel het kledingstuk af en gooi het vervolgens in de wasmachine om de azijngeur eruit te wassen.

Lees ook: Klopt het dat na 5 uur koffiedrinken niet goed is voor je nachtrust?

Bron: HG, Flair, Margriet | Beeld: Adobe Stock