Tien plekken die je makkelijk vergeet tijdens het stofzuigen

Toetsenbord van laptop of computer

Vooral als je regelmatig achter je scherm eet, is de kans groot dat het toetsenbord van je computer allesbehalve hygiënisch is. In de diepe gleuven kunnen zich veel kruimels en stofjes verzamelen. Met de stofzuiger zijn deze kieren het gemakkelijkst te reinigen. Voor veel mensen geldt dan ook dat dit best vaker mag gebeuren.

Kiertjes van de koelkast

De kieren, groentela en achterkant van de planken in de koelkast kunnen heel wat stof en ander vuil verzamelen. Af en toe de koelkast uitzuigen, zorgt ervoor dat je jouw eten in een schone omgeving bewaart. Daarnaast verbruikt een schone koelkast minder energie. Altijd mooi meegenomen!

Vensterbanken en kozijnen

Vensterbanken zijn vaak een geliefde plek voor huisdieren. Ook staan er bij veel mensen plantjes of decoratie voor het raam. Dit alles draagt eraan bij dat de vensterbank snel stoffig wordt of haren verzamelt. Gebruik het kleine borsteltje van de stofzuiger om ‘m krasvrij weer spic en span te maken.

Lades in de keuken en kledingkast

Lades zijn echte stofvangers. Om je spullen — van bestek tot sokken — schoon op te kunnen bergen, moet je ook de bodems van de lades stofzuigen. Meteen een goede gelegenheid om de inhoud weer eens te sorteren.

Gordijnen

Voorkom met de stofzuiger dat stof uit je gordijnen zich door de rest van het huis verspreidt. Voor bijna alle soorten raambekleding, van rolgordijn tot lamellen, is dit een geschikte schoonmaakmethode. Kies de juiste kop voor de stofzuiger om tot alle hoeken en gaten door te dringen.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het stofzuigen

Bron: Libelle BE | Beeld: Pexels