4 tips om je tapijt mooi en schoon te houden

tapijt mooi
Zo blijft je tapijt mooi

Het tapijt heeft zowel in de winter als in de zomer veel te verduren. Zo lopen de huisdieren er vaak overheen of gaan ze op het tapijt liggen en lopen mensen ook met hun schoenen aan over je tapijt. Houd je aan deze tips en je tapijt blijft veel langer schoon.

Scheelt je weer werk!

Doe schoenen uit

Doe je schoenen uit als je thuiskomt. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk met vieze schoenen over het tapijt loopt. Vraag bovendien ook aan je gasten om hun schoenen uit te doen. Wellicht voelt het wat ongemakkelijk, maar je gasten zullen het begrijpen als je uitlegt dat je je tapijt graag mooi schoon wilt houden.

Leg een mat bij elke deur

Grote kans dat je huisdieren geen schoenen dragen. Leg daarom een mat bij elke buitendeur, zodat je huisdieren net wat minder vuil mee naar binnen nemen. Tevens is het ook handig om een mat bij elke buitendeur te hebben, voor het geval je een keer vergeet je schoenen uit te doen of als je gasten hebt die hun schoenen liever niet uitdoen.

Behandel vlekken meteen

Hoe langer een vlek in je tapijt zit, hoe moeilijker het wordt om de vlek eruit te halen. Zit er een inktvlek in je tapijt? Behandel de vlek dan met WD-40. Is er wijn op het tapijt gemorst? Ga dan nooit over de vlek wrijven met een doekje, maar dep met een doekje. Behandel vlek vervolgens met scheerschuim. Zitten er veel haren van je huisdier in het tapijt? Ook dat kan je heel makkelijk verhelpen met dit trucje

Stofzuig regelmatig

Het klinkt zo logisch, maar stofzuigen is een van die klusjes die er nog weleens bij inschiet. Wil je je tapijt op z’n mooist houden, neem je tapijt dan minstens twee keer (liever drie) per week onder handen met een stofzuiger om ‘m goed schoon te maken!

Lees ook: Met deze wastips blijven je kleren veel langer mooi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: House Wife How To | Beeld: Pexels