3 tips om het uitruimen van de vaatwasser makkelijker te maken

vaatwasser
Als je de vaatwasser slim uitruimt, scheelt het enorm veel tijd

Iedereen heeft zijn eigen manier van de vaatwasser inpakken. De één doet dit systematisch, de ander gooit zijn spullen er nogal lukraak in. Hier geven we vier gouden tips voor het inruimen. Als je tevreden bent over je inruimtechniek en je vaat is schoon geworden, komt het volgende klusje: uitruimen. Ook hier zijn weer allerlei technieken en slimmigheden voor. Wij geven je drie tips voor het uitruimen van de vaatwasser.

Met een paar handigheidjes gaat het uitruimen van de vaatwasser een stuk sneller.

1. Begin onderaan

Waarschijnlijk ben je hier al eens achter gekomen, maar we herhalen het toch nog eens: ruim eerst de onderste lade uit! Door de sterke waterstralen van de vaatwasser valt lichter weleens om, zoals de plastic bakjes en bekers in de bovenste lade. Hierdoor komt er een laagje water in te staan. Wat gebeurt er? Bij het uitruimen kieper je per ongeluk het water eruit en worden de onderste spullen nat. Voorkom dit door altijd eerst de onderste lade uit te ruimen.

2. Sorteren

Deze tip hoort eigenlijk bij het inruimen, maar komt bij het uitruimen weer van pas: sorteer je spullen al bij het inladen. Doe de vorken bij de vorken, de lepels bij de lepels en de messen bij de messen. Zo kun je met één vuistvol al je bestek opruimen. Hetzelfde geldt voor borden. Sorteer de borden op grootte, zodat je ze gelijk op die volgorde in de kast kunt zetten.

3. Gebruik een waszak

Deze truc gaat veel tijd en ergernis besparen: gebruik een waszakje voor lichte en kleine spulletjes. Ja, gewoon zo’n waszakje voor in de wasmachine waar je normaal gesproken beha’s in doet! Doe hier kleine dekseltjes en plastic bestek en bordjes voor de kinderen in. Zo kan dit lichte spul niet de hele vaatwasser door geduwd worden door de sterke waterstralen en hoef je ze dus niet uit alle hoeken van de vaatwasser te vissen.

Lees ook: Vaatwastabletten kun je ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pexels

Array