Handig! Met deze 7 tips blijft de witte was ook echt wit

witte was

En het is helemaal niet moeilijk

Een stralend wit dekbedovertrek, een witte blouse of witte handdoeken in de badkamer, we houden van wit. Helaas wordt het ook altijd snel weer vies en grauw, waardoor het de wasmachine in moet. Maar hoe houd je die witte was nou echt wit? Wij delen 7 handige trucs met je.

Beddengoed, kleding, handdoeken: we hebben ze het liefst kraakwit. Het is lekker fris en past overal bij. Natuurlijk willen we het stralend wit houden, ook als het in de was moet. Want helaas is wit niet altijd even ideaal, je ziet er alles op en het kan er snel grauw uit gaan zien. Gelukkig hebben wij een aantal tips om dit probleem te voorkomen.

1. Waspoeder

Vervang vloeibaar wasmiddel voor waspoeder bij je witte was. Kies het liefst een waspoeder die speciaal gemaakt is voor witte was, daar zit namelijk een bestanddeel in dat je was bleekt. De vloeibare variant mist dit bestanddeel én is minder efficiënt dan een waspoeder.

2. Soda

Een andere tip voor het wassen: voeg een eetlepel soda (bakpoeder) toe aan je wasmiddel. Dit product staat bekend als een bleekmiddel en houd je witte was dus ook echt wit. Het is voor een kleine prijs verkrijgbaar in alle supermarkten, dus waar wacht je nog op?

3. Verschillende kleuren

Het is misschien voor de hand liggend, maar toch vermelden we het nog even: meng je witte was nooit samen met een andere kleur. We kennen allemaal het klassieke voorbeeld van een rood kledingstuk bij de witte was, waardoor alles roze wordt… Dat willen we voorkomen! Gewoon een kwestie van goed opletten als je de was sorteert.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2