Handig! Dankzij dit trucje glanst je inductiekookplaat binnen no-time weer als nieuw!

inductiekookplaat
Dit is de beste manier om een inductiekookplaat schoon te maken!

Koken op een inductiekookplaat kent vele voordelen. Een daarvan is dat je de plaat over het algemeen makkelijk en snel kunt schoonmaken. Zo kun je snel een doekje over de plaat heen halen omdat-ie helemaal plat is. Echter kent een inductiekookplaat ook nadelen qua schoonmaken.

Door het glanzende oppervlak van de inductiekookplaat zie je vlekken en ingebrande etensresten meteen. Wanneer je hardnekkig vuil van de kookplaat wilt verwijderen door een schuursponsje te gebruiken, beschadig je ‘m helaas al snel. Heb je last van aangekoekt vuil of ingebrande etensresten? Dan raden we je vooral aan om het vuil niet weg te schrapen om beschadiging te voorkomen.

Zo maak je ‘m schoon
Wil je je kookplaat goed schoonmaken zonder ’m te beschadigen? Dan kun je het volgende doen. Wrijf eerst met een siliconen spatel over de vlek of het aangekoekte eten. Hierdoor komt het vuil los en verwijder je eventueel de kleur van de vlek. Bovendien beschadig je de kookplaat niet wanneer je een siliconen spatel gebruikt. Maak vervolgens een schoonmaakpasta door een pasta te maken van vier eetlepels baking soda en wat water. Wrijf de pasta over de kookplaat. Leg een warme, natte theedoek op de pasta en laat de pasta ongeveer een half uur zitten. Wrijf het daarna schoon met de theedoek en je inductiekookplaat ziet er weer uit als nieuw! Een kind kan de was doen!

Lees ook: 

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay