Met deze trucjes verwijder je zonnebrandcrème vlekken uit je kleding

Zo los je dat op!

Als je geniet van tropische temperaturen is het maar wat belangrijk dat je je goed insmeert. Helaas kan er nog weleens wat zonnebrandcrème op je kleding komen als je je insmeert met de crème en dat kan nare vlekken veroorzaken. Gelukkig kun je deze zonnebrandcrème vlekken er met een paar trucjes wel uitkrijgen.

Met groene zeep kun je al heel ver komen!

Bakpoeder en groene zeep

Heb je net een grote klodder zonnebrandcrème op je kleding gemorst? Probeer dit zo snel mogelijk te verwijderen. Doe dit met een lepel om te voorkomen dat je de vlek groter maakt. Strooi daarna zo snel mogelijk bakpoeder over de vlek. Laat het bakpoeder 30 minuten zitten, zodat het poeder de crème goed kan absorberen. Schud het bakpoeder goed van de vlek af en maak daarna een sopje van groene zeep. Laat het kledingstuk 30 minuten in het sopje zitten. Schrob daarna met een schone tandenborstel over de vlek en doe het kledingstuk in de wasmachine.

Dasty

Dasty kun je voor tig schoonmaakklusjes gebruiken, zo ook voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Spuit wat Dasty op de vlek en laat enkele minuten intrekken. Doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. 

Afwasmiddel of shampoo

Tegenwoordig zijn er ook veel zonnebrandmiddelen op de markt op basis van olie. Deze vlekken kun je uit je kleding verwijderen door wat afwasmiddel of shampoo te gebruiken. Dep een beetje van de shampoo of het afwasmiddel op de vlek. Deze ontvettende middelen nemen het grootste gedeelte van de olie op.

Glanspoelmiddel

Velen zullen glansspoelmiddel gebruiken in de vaatwasser, maar dit schoonmaakmiddel werkt ook goed om crèmevlekken uit je kleding te halen. Doe een royale scheut van het glansspoelmiddel op de vlek en laat een paar minuten intrekken. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen.

Lees ook: Zoveel zonnebrandcrème moet je eigenlijk gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Margriet, Girav, Huis en Tuin | Beeld: Pixabay