Door deze twee veelgemaakte ‘schoonmaakfouten’ is het toilet een bron van bacteriën

 

wc

Doe jij dit ook bij het schoonmaken van je toilet?

Misschien gooi je af en toe een beetje bleek in de wc pot en maak je hem één keer in de zoveel tijd schoon met een doekje, maar ook je toiletpot verdient een hele goede schoonmaakbeurt! Het zal je niet verbazen als we je vertellen dat je toilet een plek is die snel vies kan worden. Het is dan ook wel zo hygiënisch om het kleinste kamertje regelmatig schoon te maken, maar dat weten we allemaal wel. 

Wij maken dan ook braaf ons toilet regelmatig grondig schoon, maar wist je dat we daarbij vaak een aantal zaken vergeten die al het harde werken in principe weer teniet doen? Deze twee ‘schoonmaakfouten’ maken de meeste mensen, waardoor je toilet een grote broedplaats van bacteriën is. Hier moet je voortaan extra op letten:

  1. Deksel dicht bij het doortrekken: uit Engels onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen doortrekt zónder de deksel dicht te doen. Dit doortrekken gebeurt met veel kracht en het vieze water uit de toiletpot vliegt zo in minideeltjes in het rond. De bacteriën kunnen zo wel 5 meter de lucht in geslingerd worden en makkelijk op je tandenborstel, handdoek, of wasmand terecht komen. Bah! Wij doen voortaan de deksel wel dicht…
  2. De wcborstel niet laten drogen: soms laten we na de grote boodschap wat viezigheid achter, maar daar heb je natuurlijk een wc-borstel voor. Maar als je hem na het borstelen niet even uitschudt en kletsnat weer terugzet geef je de bacteriën ruimschoots de kans om in rap tempo te vermenigvuldigen. De volgende keer dat je borstelt poets je dus alleen maar meer viezigheid het toilet in!  Het risico minimaliseren? Na elk gebruik met bleek schoonmaken, dan over het toilet hangen om op te drogen. Daarna kan ‘ie pas weer terug in de houder.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash

Array