Zo vaak kun je een handdoek gebruiken tot-ie de wasmand in moet

Hoe vaak gebruik jij je handdoeken voor je ze wast?

Je na een verfrissende douche afdrogen met een heerlijk ruikende handdoek is toch wel een droomscenario. Maar als je je handdoek al een keertje hebt gebruikt, is van de geur van je wasmiddel vaak niet heel veel meer te bekennen. Daardoor vragen wij ons toch wel af hoe vaak je je handdoek eigenlijk moet wassen.

Je hoeft je handdoek niet na een keer gebruiken al in de wasmand te gooien.

Bacteriën

Het is helemaal geen logische gedachten: je droogt jezelf af aan een handdoeken en de eerder kurkdroge handdoek wordt daardoor vochtig en is daarmee een perfecte broedplaats voor bacteriën. Of is het toch niet zo zwart wit? Volgens microbioloog Philip Tierno, werkzaam aan de Universiteit van Geneeskunde in New York, kun je je handdoeken het beste wassen nadat je ze drie keer hebt gebruikt.

Drogen

De microbioloog, en tevens patholoog, legt uit dat je een handdoek prima drie keer kunt gebruiken. Volgens Philip brengt het alleen maar schade toe aan het milieu als je je handdoeken na een of twee keer gebruiken al wast. Wel wil hij als tip meegeven om de handdoeken na gebruik dan goed te laten drogen.

Lees ook: Met deze 5 tips worden en blijven je handdoeken lekker zacht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels