Zo maak je met een vaatwastablet de douche schoon

Zeep- en kalkresten in de badkamer

Heb je ooit geprobeerd je douche schoon te maken? We mogen hopen dat je deze vraag met ‘ja’ kunt beantwoorden. Dan weet je ook hoe moeilijk het soms kan zijn om alle zeepresten en kalkaanslag in de douche te verwijderen. Of je nu een glazen douchedeur of een douchegordijn hebt. Sta je op het punt om een nieuw douchegordijn aan te schaffen? Wacht dan nog even, want met deze handige tip kan je dit wellicht besparen.

Met een vaatwastablet de douche schoonmaken

We hebben een eenvoudige truc geleerd om dat vervelende vuil van onze douchegordijnen en douchedeuren te krijgen. Deze tip komt van een moeder in Australië die twee veelvoorkomende producten heeft gecombineerd om haar eigen geweldige schoonmaakmethode te ontwikkelen. Het enige dat je nodig hebt is een witte wonderspons (Magic Eraser – onder andere te koop bij de Action) en een vaatwastablet. Meet op de spons de afmeting van het tablet en hol een gedeelte uit de spons uit zodat hier precies de vaatwastablet in past. Maak de zelfgemaakte reiningsspons vochtig en maak roterende bewegingen over de glazen douchewand of douchegordijn heen. Spoel af met warm water et voilà, je hebt een stralende badkamer!

Perfecte combinatie

Voordat je begint met schoonmaken, raden we aan om handschoenen te dragen om je handen te beschermen. Een vaatwastablet is namelijk krachtiger dan je misschien denkt! Deze creatieve moeder deelde haar hack in een Facebookgroep voor Australische moeders, en veel moeders besloten de hack zelf te proberen. Ook zij kenden groot succes met deze krachtige reinigingscombinatie. Een moeder probeerde het zelfs op de ovendeuren en was aangenaam verrast om te zien hoe gemakkelijk ze die schoon kreeg.

Pagina 2/2

Lees ook: Deze 4 plekken in de badkamer vergeet je schoon te maken

Bron: TipHero | Beeld: Tips en Weetjes ©