Vaatwastabletten kun je ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

vaatwastabletten

Je hoeft ze dus niet alleen voor de vaatwasser te gebruiken

Vaatwastabletten gebruik je natuurlijk voor, de naam zegt het al, de vaatwasser. Maar denk je dat je vaatwastabletten alleen voor een schone vaat kan gebruiken? Dan heb je het mis! Ze zijn namelijk erg handig voor allerhande klusjes in huis. Zonde dus om ze alleen maar voor de vaatwasser te gebruiken.

Wie had gedacht dat vaatwastabletten zo multifunctioneel zijn?

Frituurpan

Eén van de meest vervelende klusjes in huis is om de frituurpan schoon te maken. Het overtollige vet aan de binnenzijde van de pan laat vaak moeilijk los. Gelukkig kan een vaatwastablet dit probleem makkelijk oplossen. Vul de lege frituurpan voor driekwart met (warm) water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Laat ook het frituurmandje in de pan zitten. Zet de frituurpan aan op maximaal 90 graden voor ± 10 minuten. Spoel hierna de pan af met wat heet water. Extra tip: er kan een frituurlucht vrijkomen bij het schoonmaken van de pan, dus zet even een raam open.

Geurverdrijver

Iets wat regelmatig voorkomt in veel huishoudens is dat de kooklucht nog lang blijft nahangen in de woning. Helemaal wanneer je een visje hebt gebakken of het gourmetstel weer eens gebruikt hebt. Een makkelijke manier om van deze kookluchten in huis af te komen is om een vaatwastablet te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is een grotere pan met een flinke laag water te vullen. Zet dit op een laag vuurtje en voeg een vaatwastablet toe. De kookluchten worden door de pan met water geabsorbeerd en je woning zal verlost zijn van alle vieze kookluchten.

Benieuwd wat je nog meer wat vaatwastabletten kunt doen in huis? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2