10 dingen die je veel vaker moet wassen maar bijna niemand doet

 

Sommige dingen moeten veel vaker gewassen worden

Er zijn van die dingen in je huis, die je veel vaker moet wassen dan je nu doet. Het kan een hele vieze boel worden en het is dus zaak dat je je houdt aan de wasreglementen. Op die manier hou je je huis het schoonst mogelijk en krijg je minder bacteriën om je heen. 

Wel zo fijn, toch?

1. Lakens

Buiten het feit dat er gewoonweg niets boven een vers opgemaakt bedje gaat, is het ook veel hygiënischer om je bed met regelmaat te verschonen. Met die regelmaat bedoelen we dus niet een keer per maand, wat veel mensen doen, maar een keer per twee weken en het liefst zelfs een keer per week. De reden hiervoor is dat jij -en je bedpartner- elke nacht huidoliën, zweet en bacteriën achterlaten. Dit verzamelt zich allemaal in je dekens en dat kan een heel vies zooitje worden. Was je lakens dus regelmatig!

2. Kussens

Veel mensen wassen kussens nooit en dat kan een vies zooitje worden naar verloop van tijd. Als je dat niet doet, worden het bronnen van bacteriën, zweet en olie van je huid. Niet echt lekker om daar elke nacht met je hoofd op te gaan liggen. Het is daarom ook aan te raden om elke zes maanden je kussen even een wasbeurt te geven. Dit doe je door ze te wassen op de fijne was-stand en ze daarna te laten drogen in de droger met enkele tennisballen. Zo worden ze weer lekker zacht!

3. Molton

Velen van ons hebben een molton over ons matras heen liggen. Dit is een beschermend laagje die je matras beschermd tegen het zweet, het vuil en de huidolie. Dit zijn niet die dunne matrasjes. Ze lijken meer op hoeslakens. Je hoeft ze gelukkig niet elke week te wassen, maar je kunt ze beter wel eens per jaar even een wasbeurtje geven. Dit kan gewoon in warm water. Daarna stop je ze gewoonweg in de droger en kun je ‘m alweer gebruiken. Een kind kan de was doen!

Benieuwd naar meer dingen die we veel vaker zouden moeten wassen? Kijk dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/3