Veel last van stof? Deze truc maakt het schoonmaken makkelijker

stof-schoonmaken

Waarom harder werken als het ook makkelijk kan?

Heb jij ook zo’n hekel aan afstoffen? Het lijkt wel alsof het stof zich elke week weer ophoopt en je steeds dezelfde planken en kasten moet afstoffen. Het is een goede work-out, maar het kan ook een stuk makkelijker. Vooral met deze zelfgemaakte huisspray dat stof tegengaat. 

Stofafstotende spray

Gebruik jij een allesreiniger om stof op te ruimen? Dit is niet alleen een hoop geklieder, ook lijkt het alsof stof zich daar niets van aantrekt. Gebruik daarom voortaan een zelfgemaakte stofafstotende spray. Dit maak je met azijn, olijfolie en een vleugje zeep. De coating zorgt ervoor dat er meer stof van de planken en kasten op de vloer wordt geduwd en je dus minder hoeft af te stoppen. Ideaal!

Zo maak je het

Het magische goedje maak je met twee kopjes water, een kopje azijn om te desinfecteren en vuil te verwijderen, twee eetlepels olijfolie om te polijsten en stof langer weg te houden, en twee druppels afwasmiddel voor extra reinigingskracht. Meng alles goed door elkaar en giet het in een oude spuitfles. Sprayen, vegen en je bent klaar!

Wasverzachter

Waarschijnlijk zul je nog steeds moeten afstoffen, maar door de spray hoef je dit minder vaak te doen. Gebruik het dus regelmatig en je zult merken dat je huis stofvrij blijft of minder stof aantrekt. Alsnog last van stof? Dan kan het helpen om een eetlepel wasverzachter aan het mengsel toe te voegen. Dit werkt vooral op je plinten goed, en hoef je dit niet meer wekelijks te doen. Een keer per maand is namelijk voldoende. We gaan dit meteen proberen.

Lees ook: 12 dingen die we veel te vaak schoonmaken

Bron: Apartment therapy | Beeld: Pexels