Bijna iedereen vergeet dít kledingstuk altijd te wassen en het kan je ziek maken!

was

Wij stoppen ‘m voortaan vaker in de wasmachine!

De winter is in volle gang, grote kans dat jij de muts, handschoenen en sjaal alweer uit de kast hebt getrokken. Maar die sjaal hè, hoe vaak heb je die eigenlijk al gewassen? Je denkt dat je sjaal je beschermt tegen een snotneus, maar hij maakt je juist ziek!

Je geliefde sjaal is namelijk een broedplaats van bacteriën.

Wassen
Als de koude lucht ons land weer binnen trekt, verbergen we ons gezicht het liefste in een zo groot mogelijke sjaal. Juist je gezicht in zo’n grote sjaal blijkt niet al te gezond. Zeg nou zelf: hoe vaak was jij die das eigenlijk? Vast niet zo vaak als je trui, of wel? Sommige mensen vergeten dit kledingstuk te wassen en dat zorgt ervoor dat bacteriën een heerlijke plek hebben om te wonen en zich te vermenigvuldigen.

Sopje
De bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel en dat kunnen echte ziekmakers zijn. Juist daarom is het raadzaam om je sjaal eens even een wasbeurt te geven. Dit doe je door een sopje te maken van lauwwarm water en een paar drupjes babyshampoo. Dit is niet agressief; zo blijft je sjaal ook mooi. Laat ‘m tien minuten in het sopje weken en leg het kledingstuk vervolgens in een bak met koud water. Ververs dit koude water tot er geen zeep meer uit de sjaal komt. Knijp dan het water voorzichtig uit de stof en laat ‘m drogen. Zo beschadig je je wollen vriendje niet en kun je er nog de hele winter plezier van hebben.

Lees: Stomen als je verkouden bent: helpt dat eigenlijk wel?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Het laatste nieuws | Beeld: Unsplash