De 7 plekken die iedereen vergeet schoon te maken

4. Kasten en deuren

Vaak negeren we wat we niet kunnen zien, waardoor we weleens vergeten om ook de bovenkant van deuren en kasten te stoffen. Pak dus ook af en toe een trapje erbij om hoge oppervlakken te stoffen, zoals deuren, kasten en keukenkastjes. Neem ook lijsten die aan de muur hangen, lampen en ventilatoren mee.

5. De binnenkant van kasten

Het is zo makkelijk om gewoon de kastdeur dicht te doen en de rommel erin te negeren, maar neem eens de moeite om de boel te sorteren en op te ruimen. Niemand wordt blij van een rommelige kast die bijna uitpuilt, toch? Haal de kast leeg en maak de planken en vloer schoon. Je zult zien dat hier veel stof ligt en je vindt misschien zelfs dode insecten. Sorteer de spullen en doneer wat weg kan. Hang en leg alles netjes en gesorteerd terug, gebruik eventueel afsluitbare plastic dozen om spullen in op te slaan.

6. Ventilatoren

Hoe lang is het geleden dat je de ventilatoren in de badkamer en misschien ook andere ruimtes hebt schoongemaakt? Omdat ze lucht uit je ruimte zuigen, zitten ze ook vol met stof. Pak die trap er dus maar bij en maak die ventilatoren eens goed schoon. Vergeet ook niet de ventilatie bij ramen!

7. Stofzuiger

Hoe lang is het geleden dat je de stofzuiger hebt schoongemaakt? Je vervangt de zak regelmatig of leegt de bak, maar maak je hem ook echt schoon? Dit hoor je eigenlijk maandelijks te doen. Je kunt de bak van de stofzuiger gemakkelijk schoonmaken met een sopje, droog de bak wel goed af voordat je hem terugzet. Maak ook de filters schoon of vervang ze. Haal de haren en het overgebleven stof uit de haren van de opzetstukken.

Lees ook: 8 slechte gewoontes in het huishouden waar je vandaag nog mee moet ophouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Videostill