Vermijd deze 3 dingen bij het wassen van je wollen kleding

Wij vertellen je meer!

Met koude temperaturen trekken we graag onze warme wollen truien uit de kast. Maar zodra wol gewassen moet worden, is het belangrijk om even extra op te letten want het materiaal is erg fragiel. Vermijd daarom deze drie dingen bij het wassen van je wollen trui.

Ruimte

Als je wol wil wassen in de wasmachine, let er dan op dat wol veel ruimte nodig heeft. Prop de wastrommel dus niet te vol! Een wollen trui neemt namelijk veel meer water op dan kleding van andere materialen en zet dus uit. Door meer ruimte over te laten, voorkom je dat de trui doorweekt uit de wasmachine komt.

Wassen

Wol is een fragiel materiaal. Als je wasmachine een speciaal wolprogramma heeft, gebruik dan deze. Heeft je wasmachine dit niet? Zorg er dan voor dat je niet te heet wast. Het liefste was je wol op dertig graden en met lage toeren.

Drogen

Dit ligt misschien voor de hand, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee: wol stop je nooit in de droger. Dit zorgt er namelijk voor dat je trui enorm krimpt. De beste manier om je wollen trui te drogen is door het plat neer te leggen op een schone, droge handdoek. Hierdoor behoudt de trui zijn vorm en kun je hem morgen direct weer aan!

Ook is het goed om te weten dat wol zichzelf ook reinigt. Het materiaal beschikt namelijk over een vetlaag die vuil- en waterafstotend is. Hang de trui even uit in de buitenlucht en dan gaat hij nog een dagje mee. Je hoeft de wollen trui dus minder vaak te wassen dan je andere kleding.

Lees ook: Je kan je handdoeken en theedoeken beter niet met elkaar wassen

Bron: Libelle | Beeld: Pexels