8 manieren om een verstopt doucheputje te ontstoppen

verstopt doucheputje

8 manieren om een verstopt doucheputje schoon te maken

Het kan iedereen overkomen: een verstopt doucheputje. Haren blijven steken en zeepresten hopen zich op waardoor het water niet meer goed doorstroomt. Met deze acht manieren maak jij het doucheputje schoon en kun je weer lekker douchen zonder tot je enkels in het water te staan.

Geen paniek, zo is je doucheputje snel ontstopt.

8. Giet kokend water in het putje

Deze methode werkt niet voor extreem verstopte leidingen, maar het kan soms wel als voorbehandeling werken of alleen om zeepresten weg te spoelen. Giet simpelweg een waterkoker of fluitketel vol kokend water door het putje om vettige zeepresten weg te spoelen. Doe dit voordat je een andere behandeling doet of af en toe om je doucheputje vrij te houden.

7. Gebruik een plunjer

Het gebruik van een plunjer om een verstopt doucheputje te ontstoppen werkt niet altijd omdat de verstopping van haren vaak dieper zitten. Ook de ligging van de buizen werkt vaak tegen, maar het is het proberen waard. Smeer een beetje vaseline op de randen om een betere zuigkracht te creëren. Ook kan het helpen om de douchebak vol te laten lopen (als-ie dat nog niet is) om meer zuiging te krijgen. Dit kan de boel niet altijd ontstoppen, maar het is het proberen waard voordat je extremere maatregelingen neemt.

baking soda doucheputje

6. Gebruik baking soda en azijn

We schreven al eerder over deze methode. Het is een natuurlijk alternatief voor chemische en dure ontstoppers uit de winkel. Azijn en baking soda zijn niet slecht voor het milieu, goedkoop en veel mensen hebben het al in huis. Win-win-win dus! Meng 50 gram baking soda met 80 milliliter azijn in een emmer. Dit begint te bruisen, dus giet het meteen in het putje. Laat dit een uur inwerken en spoel dan goed door met warm water. Sommige mensen gieten meteen de baking soda in het putje om daarna te spoelen met azijn, maar door het eerst te mengen weet je zeker dat je de goede verhouding hebt.

5. Haal de haren eruit

Meestal wordt de verstopping veroorzaakt door een bal met haren. Soms kun je deze er zelf uithalen door het putje los te schroeven (er zit vaak één grote schroef in het midden) en met je vingers de haren eruit te halen. Draag rubberen handschoenen, want dit is een vies klusje. Als je er niet bij kan, ga dan naar punt vijf.

kledinghanger