Zo verwijder je nare geurtjes uit kleding zonder het te wassen

nare geurtjes

Ha! Zo kan het dus ook

Bij een grote moddervlek in de broek is het wel duidelijk: die moet in de wasmachine. Soms ziet kleding er daarentegen nog wel schoon uit, maar ruikt het wat minder fris. Dat ook maar in de wasmachine doen? Kan, maar er zijn ook andere methodes waarmee je vieze geuren uit kleding krijgt. 

Alternatief voor wassen

Geen tijd, of vooral geen zin, om je kleding te wassen? We herkennen het. Zeker als het gaat om een delicate stof heb je niet altijd zin om dat netjes te wassen. Is je kledingstuk niet echt vies, maar ruikt het gewoon niet zo fris meer? Dan kun je ook de volgende trucjes eens proberen om van die geurtjes af te komen.

Luchten

Vroeger wasten mensen hun kleding veel minder vaak en was het normaal om je kleding buiten te laten luchten. Niet zo gek, want dit helpt om van vieze geuren in kleding af te komen. Hang het kledingstuk gewoon een paar uur buiten en het ruikt waarschijnlijk een stuk frisser.

Stoom je kleding

Frissere kleding zonder het in de wasmachine te hoeven doen? Dat kan met een kledingstomer. De stoom verwijdert niet alleen de nare luchtjes, maar zorgt er ook nog eens voor dat kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In de vriezer

Alleen eten in je vriezer doen? Welnee, ook kledingstukken die niet superfris meer ruiken kun je in de vriezer doen. De koude lucht kan ervoor zorgen dat geuren (en bepaalde bacteriën) verdwijnen.

Geurzakjes tegen muffe kleding

Het kan ook nog gebeuren dat je kleding stinkt terwijl je het nog niet eens hebt gedragen. Vaak ruikt kleding muf als je het lange tijd niet hebt gedragen. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Voorkom dus dat je kleding muf gaat ruiken en berg het op met een geurzakje.

Lees ook: Kun je de wasmachinedeur beter open of dicht doen na een wasbeurt?

Bron: Libelle België | Beeld: Sarah Chai (Pexels)