Zo verwijder je (oude) deodorantvlekken uit kleding

Met dit stappenplan kun je deodorantvlekken uit je kleding verwijderen – ook de vlekken die er al een tijdje zitten

Deodorant neutraliseert dan wel nare geurtjes onder je oksels, maar je kleding wordt niet altijd blij van het middel tegen transpireren. Heeft jouw deo ook een nare vlek achtergelaten in je kleding? Dan hoef je dat ene shirt niet om te dopen tot poetsdoek, het valt nog te redden!

Zo verwijder je ‘verse’ deodorantvlekken

Met name deodorantvlekken die nog maar net in je kleding zitten, zijn makkelijk te verwijderen. Een beetje afwasmiddel is in dit geval je redder in nood.

 • Stap 1:
  Dompel als eerst een washandje in koud water. Wring het daarna ietsjes uit, maar niet te veel. Het washandje moet nat blijven. Niet vochtig, maar ook niet zo nat dat je shirt meteen doorweekt is.
 • Stap 2:
  Breng een paar druppels afwasmiddel aan op het washandje en wrijf het er voorzichtig in. The Collage of Family and Consumer Science (CFSC) raadt aan om een normaal soort afwasmiddel te gebruiken om deodorantvlekken te verwijderen.
 • Stap 3:
  Gebruik het zeepdeel van het washandje om de deodorantvlek weg te deppen. Blijf dit doen tot je de vlek niet meer ziet. Spoel daarna het washandje uit en wring het water eruit. Dep daarna nogmaals met het washandje over de plek waar de vlek zat om zo achtergebleven zeep weg te deppen.
 • Stap 4:
  Laat daarna het desbetreffende T-shirt of de blouse aan de lucht drogen.

Oude deodorantvlekken

Nieuwe deodorantvlekken zijn niet heel lastig te verwijderen. Voor oudere deodorantvlekken geldt helaas wat anders. Ze zijn lastiger te verwijderen, maar het is niet onmogelijk. Oudere deodorantvlekken verschijnen vaak pas na verloop van tijd. Dit komt omdat antitransparant afgeeft op je kleding en het in de reguliere was niet altijd wordt weggewassen. Volgens CFSC bevat antitransparant een bepaalde zure substantie waardoor het de kleur van kleding kan beïnvloeden. Om die reden kun je dus gele vlekken op witte T-shirt krijgen.

Lees op de volgende pagina hoe je oude deodorantvlekken uit kleding kunt verwijderen.

Pagina 1/2

Array