Zo verwijder je simpel die hardnekkige vetvlekken uit je kleding

vetvlekken
Een ongelukje zit in een klein eethoekje

Watertandend zit je in je mooie kleding aan tafel in een restaurant. Wanneer de ober met jullie feestmaal aankomt, kun je niet wachten om je tegoed te doen aan al dat lekkers. Terwijl je nog voorzichtig probeert te eten, neemt je trek de overhand en eet je gulzig van die gefrituurde aardappelschijfjes en garnalen die op tafel staan. Het resultaat? Smaakpapillen blij, shirt verdrietig. Zonder dat je het doorhad, heb je geknoeid. Een herkenbaar scenario voor jou? Gelukkig is er een makkelijke manier om die vlekken uit je kleding te krijgen. 

Er is nog geen nood aan de man. Dankzij deze supersimpele truc is die vlek er zo weer uit.

Afwasmiddel
De een zweert erbij om een schijfje citroen op de vlek te leggen en de ander beweert dat talkpoeder het beste werkt. Citroen werkt niet altijd even goed en talkpoeder heeft niet iedereen altijd in huis. Iets wat veel mensen wel in huis hebben is afwasmiddel en laat dit nou net het product zijn dat supergoed werkt om vetvlekken te verwijderen. 

Wat moet je doen?
Smeer wat afwasmiddel over de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine en was het zoals je het gewoonlijk zou doen. Het resultaat: een brandschoon, vlekvrij kledingstuk! Een kind kan de was doen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill