Dat vieze filter in je afzuigkap? Met dit wondermiddel wordt ‘ie schoner dan ooit tevoren

afzuigkap

Het filter van de afzuigkap maak je hiermee blinkend schoon

De afzuigkap, je haalt er elke dag een doekje overheen maar hem even een goede schoonmaakbeurt geven; dat doen wij eigenlijk veel te weinig. Het is namelijk zo’n ontzettend gedoe! Filters eruit, schoonmaken, filters er weer in: voor je het weet ben je een uur verder. En dat vet is vaak zo lastig te verwijderen dat je er wel een pak schuursponsjes voor nodig hebt. Nou, die tijd is voorbij! 

Met dit handige wondermiddeltje maak jij die vettige filters in de afzuigkap binnen een mum van tijd weer blinkend schoon.

Baking soda
Je hoeft er niet eens voor te schrobben! Het enige dat je ervoor nodig hebt is een grote bak heet water en een flinke scheut met baking soda. Baking soda is een kristalvormige poedersoort dat ook wel bekend staat onder de namen zuiveringszout, maagzout en natriumwaterstof carbonaat. Deze zoutsoort komt van nature voor in gesteenten. Baking soda kan naast het gebruik tijdens het koken nog vele andere voordelen bieden en het is vooral een waar schoonmaakwonder.

Vet losgeweekt
Laat het filter ruim een half uur ondergedompeld weken in het hete water met baking soda. Ondertussen kun je de rest van de afzuigkap schoonmaken; kende je deze handige truc al? Na een half uur haal je het filter uit het water en voilá, het vet is helemaal losgeweekt. Even met een vochtige doek erlangs en je veegt alle viezigheid er zo af. Het filter ziet er dan weer uit als nieuw. Handig!

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Libelle.tv | Beeld ter illustratie