Heb je een vies douchegordijn? Je kunt ‘m heel makkelijk wassen!

 

Geen schimmel of nare vlekken meer op je douchegordijn

Als je het bad in stapt en je ziet dat je douchegordijn vlekken heeft of geel uitslaat, dan word je daar gewoon niet blij van. Je bent waarschijnlijk bang dat je een nieuwe moet kopen. Zonde! Je hoeft je douchegordijn nog helemaal niet af te danken, je kan ‘m namelijk gewoon wassen als je het op de juiste manier doet. 

Je verkleurde douchegordijn wordt weer als nieuw!

Wasmachine
Was het gordijn met een vloeibaar wasmiddel in de wasmachine op een programma met een laag toerental. Voeg twee of drie handdoeken toe, die helpen bij het schoonmaakproces. Hang je douchegordijn vervolgens op of doe ‘m in de droger op het koude programma voor delicate was. Deze truc werkt vooral goed voor douchegordijnen die gemaakt zijn van plastic of vinyl. Als je douchegordijn gemaakt is van katoen, nylon, polyester of hennep dan is het raadzaam om goed te kijken op het label.

Ramen en deuren
Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk schimmel voorkomen. Het is daarom raadzaam om een raam open te zetten als je gedoucht hebt of de deur even open te doen. Zorg in ieder geval dat het vocht weg kan. Vergeet ook niet om het douchegordijn dicht te doen. Het zijn kleine handelingen die een wereld van verschil kunnen betekenen.

Lees ook:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash