Vieze gootsteen? Met dit middeltje maak je ‘m gemakkelijk schoon

vieze gootsteen middeltje schoon

Dit schoonmaakmiddel staat waarschijnlijk al in jouw keukenkastje

Na een kooksessie ruimen we de vaatwasser in, halen we een doekje over het aanrecht en boenen we de gootsteen schoon. Vaak is deze laatste stap enkel voor het oog en verwijderen we alleen de grote etensresten. Het lijkt schoon, maar alle bacteriën en kleine voedselresten blijven rustig op hun plek. Met dit handige middeltje – dat je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt – maak je de gootsteen gemakkelijk écht goed schoon.

Boenen met kokosolie

Kokosolie? Juist, die grote pot met witte olie gebruik je bij sommige gerechten om in te bakken. Toch kan kokosolie nog veel meer dan dat. In een TikTok-video van @unitaskr wordt duidelijk dat kokosolie perfect fungeert als schoonmaakmiddel. Hoe het werkt? Je voorziet je wasbak van een flinke laag kokosolie en gebruikt vervolgens een doekje en water om de boel als het ware schoon te scrubben. Geloof ons: alle bacteriën en kleine voedselresten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Niet alleen de gootsteen

Niet alleen in de gootsteen doet kokosolie z’n werk. Wanneer je kokosvet mixt met eenzelfde hoeveelheid baking soda verwijder je kalkaanslag in bijvoorbeeld je douchecabine. Smeer de vieze plekken in met dit mengsel, laat dit een kwartiertje intrekken en verwijder vervolgens. Daarnaast kun je kokosolie ook gebruiken om stickers te verwijderen of leren meubelstukken weer te laten glimmen. Handig!

Benieuwd naar nog meer schoonmaaktrucs? Bekijk onderstaande video:

Lees ook: Te weinig opbergruimte in je keuken? Dankzij deze handige tips niet meer

Bron: toodamnlazy | Beeld: Wallpaper Flare