Met deze vijf tips houd je je toilet makkelijk schoon

toilet schoon

En waarom je je toiletborstel in de vaatwasser zou moeten doen

Hoewel je natuurlijk zo comfortabel en schoon mogelijk je behoefte wilt doen, zijn we er meestal geen fan van om het toilet schoon te maken. Qua geuren en kleuren zijn er immers wel sfeervollere ruimtes in huis. Met deze tips maak je het jezelf makkelijk!

Schoon toilet volgens Marja Middeldorp

Natuurlijk kennen we ‘schoonmaakdiva’ Marja Middeldorp van programma’s zoals Hoe schoon is jouw huis en Het beste idee van Nederland. Zelf zit de schoonmaak-expert ook bomvol goede ideeën, die zij deelde met RTL Nieuws. Wij zetten vijf van haar schoonste tips voor het kleinste kamertje op een rij.

1. Bijhouden

Eigenlijk spreekt het heel erg voor zich. Als je elke dag of elke paar dagen met een vochtig doekje de boel afneemt, dan is je toilet aan het einde van de week een stuk schoner dan wanneer je dit niet doet. Een beetje schoonmaakazijn en/of allesreiniger doen wonderen. Let wel op dat je azijn niet combineert met schoonmaakmiddelen waar bleek in zit. Deze combinatie kan namelijk chloorgas creëren en dit is ontzettend slecht voor je.

2. Remsporen voorkomen

Natuurlijk kun je na een grote boodschap gaan boenen met een toiletborstel. Maar wat als die er niet is, of je hier geen tijd voor hebt? Leg dan vooraf een paar velletjes toiletpapier in de pot. Dit voorkomt remsporen en scheelt je schrobben.

3. Versiersels in de badkamer

Als je dan toch meerdere uren per dag op het toilet doorbrengt, dan wil je misschien de ruimte leuk aankleden. Maar Middeldorp waarschuwt dat je dit beter niet kunt doen. Flesjes, boekjes, en andere decoraties trekken namelijk alleen maar stof aan. En dat is dus nog meer schoonmaakwerk!

4. Kleedje voor je voeten?

Ook een kleedje kun je beter achterwege laten legt Middeldorp uit. Ook dit trekt veel stof aan. En stel dát jij, een medebewoner of een gast een keer een ongelukje heeft op het toilet, dan kun je tegels altijd makkelijker schoonmaken dan textiel.

5. Potdichte pot

En ten slotte: doe de deksel van je wc altijd dicht wanneer je doorspoelt. Dat voorkomt namelijk dat er een soort wervelstorm van bacteriën ontstaat in je badkamer. Begin dit jaar ging nog een video viral op TikTok waar een Canadese vrouw dit demonstreert.

Bonustip voor je toiletborstel

Ook heeft Marja Middeldorp nog een heel bijzondere tip. Je maakt de pot natuurlijk goed schoon met je toiletborstel, maar hoe maak je vervolgens je toiletborstel schoon? Middeldorp stelt dat je de borstel hiervoor gewoon in je vaatwasser kunt stoppen. Tja. Wij slaan deze tip in elk geval over.

Lees ook: Lifehack: krassen in je telefoonscherm kun je verhelpen met tandpasta

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Filios Sazeides