Zo kom je af van de meestvoorkomende vlekken in kleding

vlekken

De vlekken zijn binnen no-time weg

Je kunt de gekste vlekken op je kleding krijgen. Zo makkelijk als ze erop komen, zo moeilijk gaan ze er soms weer uit. Je zult zien dat de vlekken met deze trucjes als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Geen moeite en er worden enkel producten gebruikt die jij al in huis hebt. Handig!

Vlekken zijn kinderspel voor jou!

Ketchup

Oh oh… is er wat ketchup van je patatje of uit je hamburger gevallen? Zo’n tomatenvlek kan heel vervelend zijn en dat moet je op een speciale manier aanpakken. Doe eerst een beetje azijn op een watje en wrijf dit op de vlek. Giet er daarna wat afwasmiddel overheen en wrijf dit er ook in. Doe het kledingstuk in de was, zoals aangegeven op het label en de vlek is verdwenen!

Vet

Vetvlekken zijn moeilijk te verwijderen, toch? Nee hoor, dat valt wel mee. Doe wat keuikenzout op de vlek en laat dat even intrekken. Het zout neemt het grootste deel van het vet op. De vlek zal daarna volledig verdwijnen in de was.

vlekken

Rode wijn

Oepsie… Rode wijn geknoeid? Geen zorgen, dit ga je heel gemakkelijk tegen met witte wijn. Gooi dit over de vlek heen en doe het kledingstuk in de was. Je zal ‘m weer schoon terugkrijgen!

Koffie

Het gebeurt de beste wel eens. Misschien valt er wel net een drupje van je kopje af… Doe wat azijn op de vlek en gooi er vervolgens wat baking soda overheen. Doop daarna een wattenstaafje in meer azijn en veeg dit over de baking soda. Er vormt zich nu een soort schuimige pasta. Stop het kledingstuk in de wasmachine et voilà!

Olie

Wederom een vette vlek… Om deze vlek te verwijderen strooi je er wat babypoeder overheen. Wrijf het even in en haal het daarna weer weg. Doe er nu wat afwasmiddel op en wrijf dit er ook in. Even in de wasmachine en klaar!

vlekken

Inkt

Inktvlekken verwijder je heel gemakkelijk met melk. Giet dit over de vlek en wrijf het er even in. Doe het shirt vervolgens in de wasmachine en de penvlekken zullen verdwenen zijn.

Zweet

Zweetvlekken in je shirt? Het ziet er allemaal niet zo fris uit. Gelukkig is dit heel gemakkelijk op te lossen met wat citroensap. Giet dit over de vlek en wrijf het even in. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine en de vlekken zullen weg zijn.

Lees ook: Met deze huis-tuin-en-keuken-middeltjes kun je gemakkelijk onkruid verdelgen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts | Beeld: pexels