Zo verwijder je vlekken van permanent marker

permanent marker
Zo verwijder je permanent marker

Oh nee! Heeft een permanent marker gelekt of heeft een kind de stift in handen gekregen en zit nu je meubilair eronder? Geen nood, er zijn methodes waarmee je permanent marker alsnog kunt verwijderen, ook al is deze nog zo permanent. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet hoe je permanent marker verwijdert van verschillende oppervlaktes.

Soms vragen we ons weleens af waarom permanent marker überhaupt bestaat.

Gladde oppervlaktes

Heeft een kind op je tafel getekend of ben je zelf een beetje uitgeschoten? Geen paniek, dit is vrij makkelijk schoon te maken. Gebruik pure alcohol of in geval van erge nood een sterke drank als wodka, jenever of gin. Doordrenk een oude doek met de alcohol en wrijf hiermee de permanent maker weg. Geen alcohol in huis? Een beetje tandpasta gemengd met baking soda werkt als een goede scrub om de vlek weg te halen. Je kunt ook nagellakremover proberen, maar dit kan hout aantasten. Test altijd een onopvallende plek.

Stof

Permanente stift in je vloerkleed, kleding of bank? Gebruik WD-40! Spray de vloeistof op de vlek en laat dit even intrekken. Boen dan weg met een schone doek. Probeer de WD-40 eerst even op een onopvallende plek, voor je het weet heb je een nog grotere vlek dan je zou willen.

Whiteboard

Per ongeluk met een permanent marker op een whiteboard geschreven? Teken eroverheen met stiften speciaal voor whiteboards gemaakt, zo veeg je het gemakkelijk weer weg. Een beetje haarspray, deodorant of nagellakremover doet ook wonderen!

Witte kleding

Bij witte kleding zit er meestal niets anders op dan de kleren bleken. Verdun bleek in water en dip het bevlekte stuk van de kleding erin. Zo zou de vlek snel weg moeten trekken. Je kunt ook het hele kledingstuk in de bleek leggen (verdunt in water).

Lees ook: 15 geweldige tips om WD-40 voor te gebruiken die iedereen moet weten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Askmeclean | Beeld: videostill, YouTube