Zo maak je zonder schoonmaakmiddelen het vloerkleed schoon

vloerkleed schoon
Het vloerkleed maak je zo op een effectieve en goedkope manier schoon

Veel mensen hebben een groot vloerkleed in de woonkamer liggen. Een kleed kan het interieur opfleuren, echter is het ook een groot aantrekkingspunt voor stof. Helemaal eigenaren van huisdieren kunnen veel onderhoud aan een vloerkleed hebben om deze schoon te maken. Wil je op een effectieve manier, eenmaal per maand, het vloerkleed echt goed schoonmaken? Probeer dan deze schoonmaaktip eens!

Vloerkleden worden stofvrij en brandschoon dankzij deze tip.

Schoonmaaktip

Deze tip hoef je niet dagelijks of wekelijks uit te voeren, want eenmaal per maand of per seizoen is voldoende. Veel werk is het niet en het is ook nog eens een goedkopere oplossing dan een vloerkleed te laten stomen. Het enige dat je nodig hebt is namelijk alleen je oude vertrouwde stofzuiger.

Stap 1

Om te beginnen stofzuig je je vloerkleed zoals je dit normaal ook zou doen. Echter, alleen de bovenzijde schoonmaken, zorgt er alleen voor dat een deel van het vuil verdwijnt en niet al het onderliggende vuil. Klap daarom het vloerkleed om. Stofzuig de vloer onder het kleed goed en leg vervolgens het vloerkleed omgekeerd op de vloer. Hiermee zuig je het vuil aan de onderzijde op, maar druk je het moeilijk bereikbare vuil naar de bovenzijde van het kleed.

Stap 2

Om te voorkomen dat al dat vuil terug op en op je vloerkleed komt, draai je het kleed weer om zoals het hoort te liggen en vouw je de helft van het kleed om. Wanneer je nu de onderzijde stofzuigt, komt het vuil op de andere helft (bovenzijde van het kleed) te zitten. Zuig daarna het vuil van de vloer en herhaal je het aan de andere kant.

Stap 3

Nu stofzuig je de voorkant opnieuw. En dan draai je het opnieuw om. Als je het kleed opklapt en er weer vuil op de vloer zit, betekent dit dat je door moet gaan tot er geen vuil meer wordt uitgestoten. Toegegeven, dit is een nogal moeizaam proces, maar het is het waard!

Lees ook: Dit is wel echt de makkelijkste manier om je wasmachine schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Unsplash