Dit mag je voortaan nooit meer doen met je vochtige schoonmaakdoekjes!

vochtige schoonmaakdoekjes

En bijna iedereen doet het..

Vochtige schoonmaakdoekjes zijn, zonder overdrijven, één van de beste uitvindingen ooit. Geen gedoe met het maken van een sopje, kleddernatte doekjes en veel gereedschap. Je trekt simpelweg een doekje uit het zakje, veegt even over het schoon te maken oppervlak heen en je bent klaar. 

Maar toch is het niet zo simpel als je zou denken.

Poreuze oppervlakken

De vochtige schoonmaakdoekjes zijn bij ons favoriet, simpelweg omdat ze zo multifunctioneel en uitermate praktisch zijn. We maken er rustig alle tafels, het keukenblad en de wc pot ermee schoon. Maar wist je wel dat dit vaak helemaal niet de bedoeling is van de doekjes? De doekjes zijn namelijk zo handig omdat ze vaak een desinfecterend middel en citroenzuur bevatten. En precies dit is niet altijd even geschikt voor poreuze oppervlakken zoals een granieten keukenblad.

Weggooien

Daarnaast is het ook belangrijk om de doekjes nooit meer in het toilet te deponeren. Ieder jaar heeft ruim 90% van de gemeenten te maken met verstoppingen in de rioleringen. Deze verstoppingen worden gedeeltelijk veroorzaakt door de wegwerpdoekjes die, in tegenstelling tot wat fabrikanten vaak beweren, niet allemaal biologisch afbreekbaar zijn. Ze blijven plakken in de rioleringen en vormen na verloop van tijd enorme vetproppen. Doekjes zoals babydoekjes, intiemdoekjes en schoonmaakdoekjes horen in de prullenbak thuis. De nieuwste soorten vochtig toiletpapier mogen wél doorgespoeld worden.

toilet

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Drogistensite | Beeld: Tips en Weetjes ©