Handig: je kunt vieze badkamervoegen schoonmaken met wc-reiniger

Zo krijg je die vieze voegen in een handomdraai weer schoon!

Vieze tegels veeg je zo schoon, maar vieze voegen zijn een ander verhaal. We hebben toch iets te vaak het gevoel dat we al onze spieren moeten gebruiken om die zwarte badkamervoegen weer schoon te schrobben. Er is echter een schoonmaakmiddel dat hier heel goed bij van pas komt. En dat is, verrassend genoeg, wc-reiniger.

Bleek

Eigenlijk is het idee erachter heel simpel. Het belangrijkste ingrediënt van toiletreiniger is vaak bleek. Heb je dus ook bleek in het schoonmaakkastje staan, dan kun je dit evengoed gebruiken. Het grote voordeel van wc-reiniger is daarentegen dat je niet hoeft na te denken over de verhoudingen, en dat is wel zo makkelijk.

Bij het gebruiken van bleek en wc-reiniger waar bleek in zit is het wel aan te raden om niet je nieuwste outfit aan te trekken. Bleek is namelijk behoorlijk agressief en wil je niet in je kleding krijgen.

Gel-achtig

Een ander voordeel van wc-reiniger is dat het vaak een gel-achtige consistentie heeft en de verpakking voorzien is van een smalle opening. Daardoor is het schoonmaakmiddel makkelijk te verdelen over de voegen, zonder dat het een kliederboel wordt. Om het nog beter te verdelen kun je ook gebruik maken van een tandenborstel. Door het formaat helpt dit om het middel gemakkelijk te verdelen en precies op de plekken die jij wilt.

Benieuwd hoe je dit het beste kunt schoonmaken? En naar een ander wondermiddel? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2