Bah! Dít voorwerp in je huis bevat de meeste bacteriën

bacteriën

Het is niet het toilet…

Als je gebruik maakt van het openbaar toilet kun je er beter niet aan denken hoeveel bacteriën overal krioelen. Ook kun je er beter niet bij stilstaan of de winkelmandjes in de supermarkt wel schoon zijn en wie allemaal die munten heeft vastgehouden als de caissière je je wisselgeld geeft. Hoewel we openbare voorzieningen soms beschouwen als vies, liggen er ook veel bacteriën en ziektekiemen bij je thuis op de loer…

Kun jij raden wat het smerigste item bij jou thuis is?

Smerigste voorwerp
Veel mensen denken dat het toilet of de wcborstel de grootste bron van bacteriën in huis is, niets blijkt echter minder waar te zijn. Helpling.nl, een platform waar je een huishoudelijke hulp kunt boeken, onthulde dat de meeste bacteriën in de dweil zitten. Niet zo gek. Met de dweil boen je immers over stof, haren, etensresten en ander vuil heen die op de vloer liggen. Zet je je dweil na het schoonmaken ongewassen weer terug in de kast? Dan worden de bacteriën in rap tempo vermenigvuldigd.

Wassen
Uiteraard hoef je je dweil niet na elk gebruik meteen weg te gooien. Een afneembare dweil maak je schoon door deze op 60 graden te wassen. Kan de dweil niet in de was? Dan moet je deze minstens elke twee maanden vervangen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels