Waarom je een teentje knoflook in je toilet zou moeten doen

knoflook

Dit zou zomaar onze nieuwe favoriete schoonmaak hack kunnen zijn!

Knoflook kennen we eigenlijk vooral als de lekkere smaakmaker voor allerhande gerechten. Toch kan de groentesoort ook voor hele andere zaken een fijn product zijn om te gebruiken. Voor het schoonmaken van je toilet, bijvoorbeeld!

Toilet schoonmaken

De wc schoonmaken is niet het leukste klusje wat we ons kunnen bedenken. Toch moet het met regelmaat gebeuren, en dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk klaar zijn. Een goede tip is dan om in plaats van de gebruikelijke schoonmaakmiddelen, eens knoflook te proberen.

Ontstekingsremmend en ontsmettend

Nu horen we je denken: wat heeft knoflook in hemelsnaam met schoonmaken te maken? Nou, knoflook werkt ontstekingsremmend en ontsmettend. Daarnaast zorgt de allicine – de stof die voor de sterke geur zorgt – dat het bacteriën en schimmels tegengaat. Een verzameling van een aantal fijne eigenschappen die schoonmaken makkelijker kunnen maken dus.

In de pot

Het schoonmaken van je toilet met knoflook is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een gepeld teentje knoflook in de pot leggen. Als je dit eens in de twee weken doet, zul je vanzelf merken dat je de pot veel minder vaak hoeft te poetsen. Tip: leg de knoflook er ’s avonds of ’s nachts in, zodat je ‘m ’s ochtends kunt doorspoelen en je overdag niet veel last hebt van de geur.

Andere klusjes

De ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen van knoflook maakt dat deze groentesoort uitstekend te gebruiken is bij allerhande schoonmaakklusjes in huis. Vooral op vochtige plekken werkt het goed om knoflook te gebruiken. Een teentje in je badkamer, keuken of kelder kan schimmel en vieze geurtjes binnen no-time laten verdwijnen. Maar een extra netje knoflook halen bij de supermarkt dus!

Lees ook: Déze sterrenbeelden houden van schoonmaken

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock