Dit waren jullie allerbeste tips om RVS blinkend schoon te krijgen en te houden!

RVS

Jullie beste tips om RVS schoon te maken!

Het staat (letterlijk) schitterend in de keuken en het geeft de boel meteen een luxe uitstraling: roestvrijstaal, ook wel rvs genoemd. Het is alleen nogal een arbeidsintensieve klus om het schoon te houden, want je ziet er werkelijk al-les op. Vetspetters, waterdruppels en natuurlijk die ontsierende vingerafdrukken.

Wij worstelen altijd met het schoonhouden van roestvrijstalen oppervlakken in de keuken en de rest van het huis en daarom vroegen we jullie om raad! Dat bleek een ontzettend goed idee, we kregen maar liefst 347 reacties van mensen die hun tips met ons deelden. Daar zijn we hartstikke blij mee en daarom even een overzicht van de allerbeste manieren om RVS schoon te krijgen en te houden!

Warna raadde ons aan om babyolie op een schone kookplaat licht in te smeren, zodat de spetters niet aan het oppervlak hechten. Er blijven volgens haar zelfs geen waterspetter achter! Wat een toptip, voorkomen is immers beter dan genezen.

Volgens Thea kan je de spoelbak van het aanrecht het beste schoonmaken met chloor. De afzuigkap wordt het schoonst met de ontvetter van de Wibra en daarna oppoetsen met een doekje met wat lampenolie! Alles glimt dan weer als een… Nouja, je leest het.

Greta gebruikt Cif en heet water, ná het spoelen. Daarna wrijft ze de boel op met een handdoek en dan blijft het zelfs een week (!!!) schoon. Dat klinkt ons als muziek in de oren! 

Soenita gebruikt het wondermiddel baking soda, dit strooit ze op het oppervlak en daarna sproeit ze er citroensap overheen. Even laten inwerken, wegvegen met een sponsje en klaar is Kees, ehhh Soenita. 

Wat een bruikbare tips en trucs, bedankt voor het delen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!