Hoe vaak was jij je hoofdkussens? Zo vaak zou het eigenlijk moeten!

hoofdkussens
Was jij je hoofdkussens regelmatig?

Het is een klusje dat vaak overgeslagen wordt, maar wat met name voor mensen met allergieën voor huisstofmijt heel belangrijk is: het wassen van de hoofdkussens. Veel mensen doen het helemaal niet, maar zo vaak zou je het eigenlijk moeten doen.

Een hoofdkussen kan schoon lijken, maar is eigenlijk veel viezer dan je denkt.

Zweet

Ben je snel bang voor beestjes, dan is het verstandig om deze pagina nu weg te klikken. Eenderde van het gewicht van je hoofdkussen kan namelijk bestaan uit dode huidcellen, beestjes, huisstofmijt en uitwerpselen. Dit alles heeft veel te maken met zweten. Tijdens je slaap transpireer je namelijk, al zweet de een meer dan de ander. Dit transpiratievocht trekt in je hoofdkussen en is daar de voedingsbron voor bacteriën. Ook huisstofmijt vindt het door het vocht en de dode huidcellen een prima plekje om te wonen.

Wassen

Deze bacteriën en dit huisstofmijt kunnen sterk in aantal verminderd worden wanneer je de kussens in de wasmachine doet. De meeste hoofdkussens zoals katoenen, synthetische en met dons gevulde kussens kunnen gewoon in de wasmachine gestopt worden. Op hoeveel graden je het kussen moet wassen kun je vinden op het waslabel. Doe je je kussen eens in de maand in de wasmachine, dan zorg je ervoor dat het aantal beestjes op je kussen minimaal blijft.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill Jysk