Zo verwijder je waskrijt van muren

waskrijt
Zo verwijder je een kunstwerk van waskrijt van je muren

Oh help! Soms wanen kinderen zich een heuse Picasso met hun waskrijtjes. Heel leuk, als het bij papier blijft. Maar als je kind besloten heeft een prachtige muurtekening te maken, dan zijn papa en mama daar niet zo blij mee. Maar, geen paniek. Er zijn manieren om waskrijt van muren te halen zonder meteen opnieuw te verven of te behangen. Wij geven tips.

Zo verwijder je waskrijt.

Föhn en afwasmiddel

De beste manier om waskrijt van muren te verwijderen is door een föhn en afwasmiddel te gebruiken. Zet de föhn op de heetste stand en blaas de warme lucht op de waskrijtstrepen. De was zal smelten waardoor het makkelijker te verwijderen is. Doe een klein beetje afwasmiddel op een schone doek of keukenpapiertje en veeg de krassen weg. Je kunt het waskrijt misschien niet meer uit de doek krijgen, dus gebruik een oude doek hiervoor en was hem niet uit, omdat de kleur kan afgeven en in andere spullen kan gaan zitten. Gooi de doek dus weg nadat je er krijt mee hebt schoongemaakt. Deze methode werkt op bijna alle oppervlakten, maar test voor de zekerheid een klein stukje om te kijken of het afwasmiddel geen vlekken achterlaat.

WD-40

Heb je geen föhn of lukt het niet om het krijt weg te poetsen? Dan kun je op geverfde muren ook WD-40 proberen. Het vette middeltje is namelijk heel goed in het verwijderen van de waskrijtvlekken. Spray het product op de krassen en veeg het weg met een keukenpapiertje. Meestal krijg je het zo gelijk weg, maar bij oudere vlekken moet je wellicht even boenen. WD-40 laat wel een olieachtig laagje achter, dus maak de vlek erna wel schoon met water en een beetje afwasmiddel. Wees voorzichtig met WD-40 en laat het niet op vloeren of meubels druppen, de vlekken zijn lastig te verwijderen.

Lees ook: 8 slechte gewoontes in het huishouden waar je vandaag nog mee moet ophouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Pexels