Hierom moet je je wasmachine één keer per maand op 90 graden draaien

Doe jij dit al?

Je wasmachine draait overuren om je was schoon te krijgen. Maar hoe vaak maak je eigenlijk de wasmachine schoon? En dan hebben we het uiteraard niet alleen over de buitenkant, maar ook over de binnenkant. Door alle was kunnen er namelijk een hoop nare geurtjes in de drommel ontstaan. Gelukkig is er een makkelijk trucje waarmee je dit schoon kunt maken!

Lage temperaturen

We weten allemaal wel dat je kleding op een lage temperatuur hoort te wassen. Dit is beter voor je kleding, portemonnee én het milieu. Helaas zit er ook een keerzijde aan, en gaat je apparaat sneller stinken. Dit komt door de vuil- en zeepresten die achterblijven in de wasmachine. Door deze resten gaat je apparaat veel sneller verstoppen. Hierdoor is je apparaat geen lang leven verzekerd.

90 graden

Geen reden voor paniek, want het is makkelijk om op te lossen. Het enige wat je moet doen is je wasmachine een keer zonder was laten draaien, en dan het liefst op negentig graden. Wanneer je dit één tot twee keer per maand doet zul je al verschil merken. Zo verwijdert dit niet alleen de vuilresten in de trommel, maar zal je apparaat ook veel aangenamer ruiken. En een blije wasmachine is een gezonde wasmachine, want hij gaat hierdoor ook niet kapot. Alleen nog een doekje over de buitenkant en je bent weer klaar om te wassen. Easy peasy! 

Schimmels

Enne, wist je dat er een plek in je wasmachine is die iedereen vergeet schoon te maken? Dit is de plek áchter de rubberen rand. Doordat dit plekje goed verstopt zit, heb je een snellere kans op schimmels. Dit is niet alleen vies, maar ook slecht voor je gezondheid. Gelukkig kun je dit makkelijk verhelpen door met een prop papier de plek te reinigen.

Lees ook: Volgens experts moet je een wasmachine op deze manier schoonmaken

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels