Stap voor stap: zo maak je je wasmachine schoon

wasmachine schoon
Zo maak je je wasmachine schoon

Om je wasmachine zo goed mogelijk te onderhouden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Dit is niet alleen beter voor de machine zelf, maar ook voor de spullen die je erin wast. Het is helemaal niet veel werk om je machine even een schoonmaakbeurt te geven. Wij leggen stap voor stap uit wat je moet doen om je wasmachine schoon te maken!

Stap voor stap een schone wasmachine.

Stap 1

Stap 1 is de trommel. Pak een keukenpapiertje en maak hiermee de rubberen rand om de trommel schoon. Hier blijft vaak viezigheid achter die voor vetluis zorgt. Haal ook het papiertje goed achter het rubber, je zult zien dat er grijze en zwarte viezigheid achter vandaan komt.

Stap 2

Stap 2 is het zeepbakje. Haal het zeepbakje uit de machine (in de meeste machines zit deze los) en was deze af met de hand. Haal ook een vochtig doekje met een beetje allesreiniger door de plek waar normaliter het zeepbakje zit. Hier blijft vaak wat zeep en vet achter wat voor vieze luchtjes kan zorgen. Droog het zeepbakje af en plaats hem weer terug in de machine.

Stap 3

Giet een beetje schoonmaakazijn of witte azijn in de trommel en laat de machine met een lege trommel op 90 graden draaien. Maak ondertussen de buitenkant schoon met een vochtig doekje en wat allesreiniger. Ruim eventuele rommel dat zich bovenop de machine heeft verzameld op en haal een doekje over de buitenkant van de machine om stof en vuil te verwijderen. Je machine is zo goed als nieuw!

Lees ook: Zweetgeur in je jasje of colbert? Met deze tips krijg je het er makkelijk uit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill