Met deze wastips blijven je kleren veel langer mooi

wastips
Door netjes met de vuile was om te gaan, blijven je kleren veel langer mooi

Heb je weleens meegemaakt dat je een nieuwe broek voor het eerst hebt gewassen en hij uit de was komt alsof hij versleten en oud is? Of een nieuwe trui die na één wasbeurt al aan het pillen en pluizen is? Heel vervelend! Hoewel kleren tijdens het dragen altijd slijten, wil je natuurlijk voorkomen dat dit door een fout bij het wassen gebeurt. Met deze vijf wastips voorkom je dit!

Met deze wastips houd je kleding langer mooi.

1. Lees waslabels

Het klinkt zo logisch, maar toch slaan veel mensen de waslabels over. Als je niet goed weet wat sommige symbolen op het wasvoorschrift betekenen, lees dan dit artikel even. Kleding is getest met deze wasvoorschriften en zal zo ook langer mooi blijven. En ja, het is heel vervelend, maar dat betekent dat je sommige truien en bloesjes ook echt met de hand moet wassen. Zo blijft het kledingstuk nu eenmaal een stuk mooier!

2. Binnenstebuiten

Keer kleren altijd binnenstebuiten voordat je ze in de wasmachine doet. Zo behoud je de kleur en het materiaal aan de buitenkant. Daarnaast krijg je dan geen pilvorming aan de buitenkant van je truitjes.

3. Ritsen en knopen

Vaak ontstaan pillen, haakjes en losse garen omdat kleding achter elkaar blijft haken. Dit komt vooral door ritsjes en knoopjes op kleding. Doe daarom ritsen en knopen dicht om te voorkomen dat andere kleding erachter blijft haken.

4. Vlekken

Heb je een vlek in je kleding? Probeer deze er dan altijd uit te halen voordat je het kledingstuk in de was doet. Doe je dit niet en komt de vlek er niet uit, dan wordt het nog lastiger als het kledingstuk al gewassen is.

5. Drogen

Had je een vlek in een kledingstuk? Droog deze dan altijd eerst aan de lucht om te kijken of de vlek er ook daadwerkelijk uit is. Stop je de kleding meteen in de droger, dan kan de vlek er door de hitte van de droger soms nooit meer uitgaan.

Lees ook: Luieriken opgelet: déze dingen kun je gewoon schoonmaken in de wasmachine

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pxhere