Wasverzachter vervangen door azijn? Dit is waarom dat een goed idee is

3. Wasmachine ontkalken

Azijn is een echte multitasker. Want terwijl het middel je kleding zachter maakt, kan het ook kalkaanslag in de wasmachine verminderen. Daardoor gaat je wasmachine een stuk langer mee en komen er minder vieze luchtjes uit. Twee vliegen in één klap!

4. Minder statisch

Vooral in de winter willen onze favoriete kledingstukken nog weleens statisch worden en ons kapsel ruïneren. Als je azijn gebruikt tijdens de was is dit verleden tijd, want het zure goedje gaat het statisch worden van de kleding tegen. Handig!

5. Kleurbehoud

Niet alleen maakt azijn de was zachter, ook zorgt het ervoor dat de kleuren van je kleding beter behouden worden. Wel zo fijn als je favoriete shirt niet na een paar keer wassen al verschoten is! Azijn helpt zowel de kleuren van bonte was als van de zwarte was te beschermen.

6. Minder schadelijk

Natuurazijn is zoals de naam al doet vermoeden een natuurproduct. Het is daarom minder verontreinigend als het in het water terecht komt dan wasverzachter. Dit middel is vaak een stuk chemischer en daarom minder vriendelijk voor het milieu.

Dosering en geur

We zeiden het al even: de geur van azijn is misschien niet zo aangenaam. Geen zorgen, zodra de was opdroogt verdwijnt ook het scherpe luchtje. Gebruik ook niet te veel azijn. Heb je hard water in jouw woonplaats, gebruik dan ongeveer een koffiekopje vol azijn. In een gebied met zacht water heb je daarentegen al genoeg aan een klein scheutje.

Pagina 2/2

Lees ook: Waspoeder of vloeibaar wasmiddel: dit kun je het beste gebruiken

Bron: Famme | Beeld: Pexels