10 redenen om een flesje waterstofperoxide in huis te hebben

4. Keuken

Waterstofperoxide is ook ontzettend handig om keukenspullen mee te ontsmetten. Zo kun je sponsjes in een kom of bak met 50% water en 50% waterstofperoxide weken om ze te ontsmetten, doe dit meerdere keren per week. Spray of dep peroxide op snijplanken om deze goed te ontsmetten.

5. Koelkast

Doe waterstofperoxide in een sprayflacon en spray dit in de koelkast nadat je deze hebt leeggehaald en schoongemaakt. Zo weet je zeker dat achtergebleven bacteriën zijn gedood. Dit kun je ook doen met herbruikbare tassen en sporttassen. Spray simpelweg een beetje in de tas om bacteriën te elimineren.

6. Voegen

Maak een mengsel van waterstofperoxide en baking soda (ongeveer 50-50) en smeer dit op voegen en tegels. Laat dit ongeveer vijf minuten inwerken en veeg het dan weg met een doek en water. De peroxide bleekt de voegen en laat tegels weer stralen. Daarnaast doodt de peroxide schimmels en bacteriën.

7. Spiegels

Je maakt spiegels streepvrij schoon door een beetje waterstofperoxide erop te sprayen en ze met een schone microvezeldoek af te nemen.

8. Witte kleren

Doe in plaats van bleek (nooit tegelijk!) een kopje peroxide in de wasmachine bij de witte was voor stralende witte kleren. Zitten er zweetvlekken in de kleren? Maak dan een mengsel van een kwart kopje waterstofperoxide, een kwart kop baking soda en een kwart kop water. Gebruik een oude tandenborstel om dit in de vlekken te wrijven en laat het 30 minuten in werken. Was dan zoals gebruikelijk.

9. Stofmijt

Elimineer stofmijt door matrassen en kussens in te sprayen met waterstofperoxide. Zorg er wel voor dat je het goed laat drogen voordat je het bed weer opmaakt. De peroxide doodt mijt.

10. Speelgoed

Ook speelgoed kun je prima ontsmetten met waterstofperoxide. Neem het speelgoed ermee af en spoel het daarna goed af met schoon water. Droog goed.

Pagina 1/2

Lees ook: 8 slechte gewoontes in het huishouden waar je vandaag nog mee moet ophouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Videostill