Zo maak je je vaatwasser brandschoon in 3 simpele stappen

vaatwasser schoon stappen

De vaatwasser schoonmaken is zo gepiept

Wij vragen ons wel eens af hoe het nu kan dat een vaatwasser toch zo vies kan worden van binnen. Hij is er toch juist voor om vieze dingen schoon te maken? En toch, na verloop van tijd, wordt de binnenkant wat smoezelig. De duurdere vaatwassers hebben vaak een zelfreinigingsprogramma om de vieze kalk en aanslag weg te halen, maar laten we eerlijk zijn: wie heeft nou zo’n luxe vaatwasser?

Tips vaatwasser schoonmaken

Daarom is het maar goed dat je met een paar simpele tips toch je vaatwasser weer blinkend schoon kan krijgen! Weg met die (groene) aanslag, het kalk en stinkende afvoer door de etensresten. In drie simpele stappen is je vaatwasser weer zo goed als nieuw, maar dan letterlijk! Want een goed onderhouden vaatwasser gaat simpelweg langer mee.

Het volgende heb je nodig:

  • Een grote maatbeker of bak (1 liter, vaatwasbestendig)
  • Witte / blanke azijn
  • Baking soda
  • Een klein beetje zeepsop of allesreiniger

Dit moet je doen:

  • Haal het onderste rek uit je vaatwasser en zorg dat het ‘afwateringsputje’ redelijk schoon is. Zorg in ieder geval dat alle etensresten er uit zijn. Hiervoor kun je het schoonmaakmiddel of de allesreiniger gebruiken.
  • Plaats de maatbeker of de bak in het bovenste rek en vul deze met de witte / blanke azijn. Zet je vaatwasser aan op het heetste programma.
  • Als de vaatwasser klaar is strooi dan een flinke hand bakpoeder / baking soda over de onderkant van de vaatwasser en draai een kort (heet) programma.

Je zult versteld staan hoe goed je vaatwasser er uit kan zien na het volgen van deze drie simpele stappen. Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Lees ook: Dit is de juiste manier om bestek in de vaatwasser te doen en wij deden het fout

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: One Good Thing by Jillee