Win: 2x een handig pakket vol schoonmaak-goodies van HG

win hg

Met dit HG-pakket houd je je keuken brandschoon en infectievrij

We delen natuurlijk regelmatig schoonmaaktips. Zo weten onze lezers inmiddels wel dat je met azijn veel voor elkaar krijgt, en ook over stofzuigen, badkamers en keukens houden we jullie goed op de hoogte. Maar wist je dat schoonmaken en desinfecteren twee heel verschillende dingen zijn? Lees snel verder en maak bovendien kans op één van de geweldige pakketten van HG ter waarde van €70!

Schoonmaken, of desinfecteren?

Maak jij regelmatig je keuken schoon? Ongetwijfeld, want niemand geniet van een keuken vol rotzooi. Het maakt koken niet leuker, én vormt een flink risico voor de voedselveiligheid. Maar ook als je wel geregeld een doekje met allesreiniger over het aanrecht haalt, betekent dat nog niet dat je keuken echt goed schoon is. Er zit namelijk een flink verschil tussen een oppervlakkige schoonmaak met allesreiniger, of een echt goede desinfectieronde. HG legt uit dat maar liefst 60% van de Nederlanders ten onrechte denkt dat dat wel zo is. Aiii!

Desinfecteren met alcohol

Misschien ben je al een stap verder, en gebruik je regelmatig een doekje met een alcoholoplossing om bijvoorbeeld je aanrecht of badkamer te desinfecteren. Maar ook dit is geen gegarandeerd succes! Volgens onderzoek van HG weet 70% van Nederland namelijk niet dat er een flink percentage alcohol in je schoonmaakmiddel moet zitten om dit mogelijk te maken. Met een alcoholpercentage van minder dan 70% is je schoonmaakmiddel namelijk niet effectiever dan een gemiddelde allesreiniger. Pas daarboven desinfecteert een middel echt. CEO van HG, Jeroen Mustert, vertelt: “Ziektekiemen kunnen soms dagen blijven leven op spullen en oppervlakken in de keuken en het toilet. Dit zijn dus risicovolle plekken in huis om ziektekiemen over te brengen. Wij adviseren mensen zich goed te verdiepen in de juiste manier van desinfecteren en dit in bepaalde ruimtes in huis echt vaker te doen.”

win hg

HG helpt een handje

Goed, nu weet je dus wat je niét moet doen qua desinfecteren. Maar wat moet je dan wel doen? Tips & Weetjes en HG slaan de handen ineen om je hierbij te helpen! We geven namelijk twee heel mooie pakketten weg van schoonmaakexperts HG. Elk pakket heeft een waarde van ongeveer €70 en zit vol met handigheden om het schoonmaken én desinfecteren van je keuken makkelijker te maken. Dit zit er in de pakketten:

  • HG desinfectiereiniger
  • HG ovenreiniger
  • HG vetweg
  • HG afzuigkapfilter ontvetter
  • HG kookplaatreiniger
  • Kitchengoodies: snijplank, afwasborstel en theedoek

Kortom: superhandig om in huis te hebben.

Deze winactie is afgelopen. Je kunt niet langer kans maken op het pakket van HG.

Lees ook: Met deze 7 tips wordt het schoonmaken van je airfryer een eitje

Bron: HG | Beeld: HG