7x waarom je wodka in het huishouden moet gebruiken


Wodka kun je voor deze onverwachte huishoudelijke taken gebruiken

Deze Russische alcoholische drank kennen we allemaal en hebben we misschien wel in ons drankenkast staan. Maar wist je dat naast deze alcoholische versnapering wodka ook goed gebruikt kan worden voor huishoudelijke klusjes? Ja, echt! Wodka blijkt een fantastisch middel voor verschillende doeleinden in het huishouden.

Dit zijn de zeven onverwachte dingen waar je wodka goed voor kan gebruiken in huis.

7. Het krijgt vieze geuren uit textiel

Het is vaak onvermijdelijk dat bepaalde stoffen als kleding of handdoeken na verloop van tijd muf gaan ruiken. Gelukkig is deze Russische drank een goede oplossing om deze muffige geur uit textiel te verwijderen. Schenk 80 milliliter wodka samen met je favoriete wasmiddel in de wasmachine en draai de was zoals je dat normaliter zou doen.

6. Het houdt vers gesneden bloemen mooi langer mooi

Wist je dat wodka antibacteriële eigenschappen heeft? Het is tenslotte alcohol. Hierdoor zal het toevoegen van een zeer kleine hoeveelheid van de drank (ongeveer één theelepel per liter water) bacteriën die zich rond de vaas en op de stengels opbouwen, doden. De gemakkelijkste manier om te voorkomen dat die mooie rozen te vroeg verwelken!

5. Het kalmeert allergische reacties van gifsumak

Er is niets vervelender dan dat je je mooie wandeling in het bos verwoest door een vervelende gifsumak. Deze plant is een van de meest giftige planten die voorkomt in Nederland. Als dit je hiermee in aanraking komt, reageer dan direct en giet zo snel mogelijk wat wodka over de allergische reactie. Door dit te doen, kun je de branderige en jeukende irritatie zo snel mogelijk verminderen.

4. Het geeft een boost aan geurstokjes in huis

Wil je de geur van je eigengemaakte geurstokjes een boost geven? Voeg dan ongeveer 60 milliliter wodka toe aan een etherische olie naar keuze. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de door jou gekozen etherische oliën langer op hun hoogste geuren blijven en je dus langer kan genieten van een heerlijke geur in huis.

Benieuwd naar de top drie waarvoor je deze alcoholische drank in het huishouden kunt gebruiken? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2