Kun je zijden kledingstukken ook in de wasmachine wassen?

Gemak dient immers de mens

Of het nu een zijden sjaal is of een zijden jurk, op kledingstukken gemaakt van zijde zijn we zuinig. Nu weten we dat je de delicate stof niet zomaar in de wasmachine kunt gooien. Toch vroegen wij ons af of je een zijden kledingstuk met de juiste zorg en voorbereiding toch in de wasmachine kunt doen.

Wassen in de wasmachine

Ja, het is mogelijk om een zijden kledingstuk in de wasmachine te wassen. Wél willen we vooropstellen dat het beter is voor het item om het met een handwasje te doen. Het is nu eenmaal een delicate stof en hoewel je het in de wasmachine kunt wassen, is de kans op beschadiging dan wel groter.

Stappenplan

Er is een bepaalde methode die je kunt toepassen om toch je kleding van zijde te wassen in de wasmachine. Ook is het een methode die je niet te vaak moet toepassen, alleen als de nood hoog is. Is dat voor jou het geval? Volg dan dit stappenplan:

  1. Keer het kledingstuk binnenstebuiten en stop het in een waszakje van mesh, dit is een licht geweven stof die er gaasachtig uitziet. Waszakken van dit materiaal zijn speciaal ontworpen om delicate kleding in te wassen.
  2. Voeg een dopje van een mild wasmiddel toe.
  3. Stel een delicaat wasprogramma in en was met koud water en op het laagste toerental.
  4. Haal na het wasprogramma je kledingstuk uit de wasmachine en laat het aan de lucht drogen. Hang het overigens niet op, maar leg het op een droogrek of bovenop een droge en schone handdoek.

Lees ook: Volgens experts moet je een wasmachine op deze manier schoonmaken

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels – Rodnae Productions