Zo krijg je een glazen douchedeur weer spic en span

Het vergt slechts een aantal stappen

De glazen inloopdouche is helemaal hot en happening als het om badkamertrends gaat. Nadeel hiervan is wel dat ze niet vanzelf zo mooi blijven glimmen als op de plaatjes. Door de kalk kan er snel een laagje over het glas heen komen of zie je de waterspetters als het glas is opgedroogd. Als je deze 3 stappen volgt blijft je douchewand mooi glimmen!

Stap 1: drogen

Afdrogen is key! Begin met het goed afdrogen van de wand. Het klinkt als een hele inspanning maar het is het meer dan waard. Wat je moet doen? Haal elke keer na een douchebeurt even een trekker over de wand heen. Dat voorkomt namelijk een hoop vuil en zeepresten en gaat geheid opgedroogde waterdruppels tegen. Het scheelt ook dat je hiermee preventief zorgt dat kalk geen schijn van kans maakt. Als je trouwens toch bezig bent is het aan te raden om direct na het douchen ook even een droge doek over de kraan en douchestang te halen. Dit scheelt ook een hoop kalkaanslag.

Stap 2: het juiste doekje

Wanneer de douchewand goed droog is kun je ‘m gaan schoonmaken met een doekje. Dat je een doekje moet gebruiken bij schoonmaken is niet heel verassend. Wel is het heel belangrijk wat voor soort doekje er gebruikt wordt bij het schoonmaken van een glazen douchewand. Een gouden regel is dat het vooral heel belangrijk is dat je een pluisvrije doek gebruikt. Microvezeldoekjes zijn bijvoorbeeld effectief en zorgen voor een streeploos resultaat. Doekjes waar je misschien niet direct aan denkt voor het schoonmaken van een douchewand zijn droogtrommeldoekjes. Toch zijn deze hartstikke geschikt voor het schoonmaken van je glazen wand omdat het gemakkelijk zeepresten opneemt. Heb je nou nog achteraf last van strepen? Pak dan een oude krant, maak hier een prop van en wrijf hier mee over de strepen. Met deze oeroude truc verdwijnen strepen als sneeuw voor de zon.

Stap 3: azijn

Mocht je nog niet tevreden zijn met het resultaat na de eerste twee stappen, dan kun je het volgende trucje toepassen. Azijn is namelijk dé truc om een glazen douchedeur schoon te maken. Azijn en kalk zijn geen vrienden. Perfect om je inloopdouche van glas mee schoon te maken dus! Als je azijn met water mengt en hier even goed mee sprayt op de douchewand heb je een goede kans dat het glas weer mooi gaat glimmen. Na een kwartiertje goed in laten trekken kun je de wand met water afspoelen en droogwrijven met een doek. Het is wel aan te raden om de ramen open te zetten als je bezig bent met dit klusje. De geur van azijn kan namelijk sterk zijn.

Stappenplan

Voor de duidelijkheid heeft Margriet een handig stappenplan gemaakt.

  • Begin door de binnenkant van de douchecabine eerst af te spoelen met warm water.
  • Maak daarna de buitenkant van de douchedeur nat met een vochtige (pluisvrije) doek.
  • Spray dan de binnen- en buitenkant in met je sopje van azijn en laat dit vervolgens een half uur intrekken.
  • Maak het glas schoon met een vochtige doek. Werk van boven naar beneden en spoel de doek regelmatig even schoon.
  • Spoel vervolgens de binnenkant van de cabine af met warm water. Maak het glas droog met een trekker en droog alles af met een schone, droge doek. Maak tot slot ook nog de buitenkant van de douchedeur droog. En tadaaa! Je douchedeur is weer spic en span.

Is het vuil te hardnekkig? Misschien werkt de bijzondere methode op de volgende pagina!