Met dit stappenplan krijg je je koelkast weer zo schoon als nieuw

Maak jij je koelkast wel eens schoon?

Je koelkast is eigenlijk een belangrijk deel van je keuken maar helaas wordt hij vaak overgeslagen bij het schoonmaken. Dat is zonde want vaak zit hij vol bacteriën en het kan je energie besparen! Hoog tijd dus om die koelkast eens goed onder handen te nemen, en met dit simpele stappenplan is dat een eitje.

Volg deze stappen op en je koelkast blinkt als nooit tevoren.

Boodschappen

Je kunt het beste je koelkast gaan schoonmaken voordat je grote boodschappen gaat doen. Op dat moment is hij minder vol en kun je gelijk aanvullen. Vaak liggen er ook nog wel producten in je koelkast die over datum zijn, die kun je meteen weggooien. Om te kunnne beginnen met het stappenplan haal je eerst de koelkast helemaal leeg en verwijder alle losse onderdelen.

Stappen

  • Doe alle losse onderdelen in de spoelbak met afwasmiddel en heet water, laat ze even weken en maak ze dan schoon. Droog ze goed af om teveel vocht te voorkomen in de koelkast.
  • Maak de binnenkant van de koelkast goed schoon met een microvezeldoek. Gebruik een sopje van soda met afwasmiddel. Soda desinfecteert en haalt de nare geurtjes weg.
  • Het afvoergaatje in de achterkant van de koelkast is ook erg belangrijk. Vaak raakt hij verstopt of veroorzaakt nare geurtjes. Een wattenstaafje kun je hiervoor goed gebruiken.
  • De rubbers kun je met een doekje en sopje goed schoonmaken. Als het vuil te diep zit kun je weer een wattenstaafjes of saté prikker gebruiken.
  • De achterkant kun je tijdens het stofzuigen af en toe meenemen.
  • Als je klaar bent en de spullen allemaal droog zijn kun je het weer terugstoppen. Zorg dat de temperatuur tussen de 4 en 7 graden is. Zo worden de schimmels en bacteriën het meeste geremd.

Lees ook:Dit is de smerigste plek in de koelkast die je vaak vergeet schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill, YouTube