Zo kun je ook je donzen dekbed wassen, het is helemaal niet moeilijk!

Zo hou je dekbed lekker, luchtig en donzig

Er bestaat een misverstand dat je donzen dekbedden niet kunt wassen. Dit kan namelijk wel en het is nog heel makkelijk ook. Er zijn maar een paar kleinigheidjes waar je rekening mee moet houden, zodat je dekbed weer lekker donzig uit de wasmachine komt.

Je hebt alleen een wasmachine, een droger en wat tennisballen nodig.

Wassen
Het enige wat je hoeft te doen om je dekbed weer lekker fris en luchtig te krijgen, is het wassen op 60 graden. Vervolgens moet je je dekbed met een paar tennisballen in de droger stoppen en ‘m dan een middagje laten wapperen in de tuin of op het balkon. Je zult zien dat je daarna weer in een heerlijk fris bedje ligt. Past je dekbed niet in de wasmachine? Dan is het het beste om hem schoon te laten maken bij de stomerij. Zo weet je zeker dat je je dekbed weer in een goede staat terugkrijgt!

Fris houden
Als je je dekbed in een frisse staat wil houden is het belangrijk om ‘m vier of vijf keer per jaar een wasbeurt te geven. Zo krijgen nare schimmels, vlekken en bacteriën geen kans om zich ver te ontwikkelen. Wat ook helpt is je dekbed elke avond voor het slapen even goed op te schudden. Zo blijft hij lekker zacht en luchtig. Zet daarbij ook elke dag één of twee uurtjes een raam open. Ook hierdoor blijft hij een stuk frisser.

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels