Zo maak je heel eenvoudig je behang weer stofvrij

Het is supersimpel!

Nu het buiten zulk slecht weer is, is het tijd om het binnenshuis eens goed schoon te maken. Heb jij ooit je behang wel eens schoongemaakt? Het is een enorme stofvanger en heel veel mensen vergeten het schoon te maken. Jij nu niet meer. Zeker niet als je er eenmaal achterkomt hoe simpel het is!

Het is kinderspel!

Soort behang
Allereerst is het verstandig om erachter te komen welk soort behang je hebt hangen. Niet elk behang kan tegen vocht en je wilt het natuurlijk niet per ongeluk stuk maken. Je hebt afwasbaar behang, dat gemaakt is van vinyl en je hebt niet-afwasbaar behang, dat gemaakt is van papier.

Papier
Bij papieren behang kan je gebruik maken van baking soda, ofwel natriumbicarbonaat. Wrijf het poeder in op de plekken waar veel stof zit en borstel het dan weg met een zachte borstel. Dit trucje kun je overigens ook toepassen op dingen als stoffige lampenkappen of andere oppervlakken die van stof gemaakt zijn.

Vinyl
Mocht je behang hebben dat gemaakt is van vinyl, dan kun je het beste kiezen voor een sopje. Maak een soepje van een theelepel vloeibare zeep in een halve liter warm water. Pak nu een spons en doop die in het sopje. Knijp ‘m goed uit en maak dan eerst een hoekje schoon, om te zien of het geen vlekken achterlaat. Is dit allemaal prima, boen dan voorzichtig je behang schoon. Kleine moeite, groot plezier!

Lees ook: Deze dingen moet je nooit schoonmaken met baking soda

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: omaweetraad | Beeld: videostill MBC