Zo maak je je televisie op de juiste manier schoon

televisie

Goed om te weten!

Vaak vergeten we bij een grote schoonmaakbeurt dat we ons televisie ook schoon moeten maken. Logisch, want hoe maak je zo’n groot ding eigenlijk schoon? Wij geven je een aantal handige tips zodat jij voortaan je televisie nooit meer vergeet schoon te maken.

Microvezeldoekje

Zorg er allereerst voor dat je televisie uitstaat en goed afgekoeld is. Wacht je hier niet op, dan is de kans groot dat het water te snel op je scherm droogt, waardoor je er witte vlekken op gaat zien. Een doorn in het oog dus!

Is je televisie afgekoeld, dan is het tijd om er met een licht vochtig microvezeldoekje overheen te gaan. Hiermee verwijder je stof en vingerafdrukken van je scherm. Let wel op: doe dit te allen tijde met een microvezeldoekje en dus niet met toiletpapier, keukenrolpapier of tissues. Deze dingen zijn namelijk niet zacht genoeg om je scherm mee af te vegen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je microvezeldoekje niet te nat mag zijn, want dan kunnen er weer druppels in de randen van je televisie terecht komen. Wil je niet hebben!

Spray

Hoewel je in eerste instantie meteen de Glassex erbij wil pakken, moet je deze juist vermijden. Er zijn namelijk speciale sprays om je televisie mee schoon te maken. “Sommige merken adviseren hun spray direct op het scherm te spuiten en dan uit te vegen”, legt de Consumentenbond uit. “Dit raden we zeer af, omdat er geen vocht tussen het tv-scherm en de omranding mag komen. Maak dus altijd het doekje vochtig en spuit niet rechtstreeks op het scherm.”

Overige producten vermijden

Ook producten waar alcohol, aceton of ammoniak in zit moet je vermijden als je je televisie schoon wil maken. Deze ingrediënten zijn namelijk té agressief voor je scherm en kan dus schade aanbrengen. Dit geldt ook voor producten waar citroen in zit. Citroen is namelijk zó zuur, dat ook hier je televisie kapot van kan gaan. Vermijden dus!

Lees ook: Nooit meer strepen: zo lap jij streeploos je ramen

Bron: Libelle | Beeld: Pexels